Betta på spelomgångarna i jul

Med julen i antågande är det många som åker tillbaka till sina hemtrakter där man är uppvuxen för att fira julen med sin familj och släkt.  Åker man långt för att ta sig fram till slutmålet är det inte ovanligt att man stannar över mellandagarna innan det är dags att åka tillbaka hem.

Idag symboliserar julen för de flesta gemenskap och glädje tillsammans, i form av mycket mat under långa middagar och spel och lekar tillsammans. Just julen är fortfarande en tid då den senaste tekniken väljs bort i förmån för de klassiska sällskapsspelen. Några av storfavoriterna under julen är helt klart några av de mest klassiska brädspelen som Monopol, Schack och Backgammon. De olika spelen som man kan spela är många, och det är inte ovanligt att brädspelen emellanåt får ge utrymme för exempelvis kortlekarna. Hur mycket spänning och fart man kräver av det spel man spelar är lite av det som avgör valet av underhållning.

Gör spelen roliga för alla

I alla de klassiska spelen som åker fram på bordet under julen riskerar man antingen att åka ut relativt tidigt under spelomgången eller så kan man inte vara fler än två speldeltagare. Något som inte behöver vara något problem även om man är fler än så. De övriga deltagarna kan ju alltid lägga ett bet på den spelare som de tror kommer att kamma hem vinsten. På så sätt kan brädspelen engagera alla oavsett hur många som de faktiska spelarna är. Vad man får räkna med är dock att pressen på dem som spelar höjs avsevärt, något som naturligtvis kan komma att påverka utgången.