Brädspel, ett billigt nöje!

Nu är det januari och man har det ofta ganska skralt i kassan så här efter julfirandet och allt vad det inneburit. Det är inte många som inte lider av lite ekonomiska trångmål efter storhelgen, och vad kan då vara bättre än att hitta på ett billigt nöje tillsammans med dina vänner, så ni får umgås och ha det trevligt utan att spendera en massa pengar på restaurang, bio eller krogen? Då är brädspel absolut fantastiskt för att uppfylla just det behovet!

Nog för att ett brädspel kan kosta några hundralappar, men faktum är att du förmodligen inte kommer behöva köpa något nytt. Säkerligen har flera av dina vänner lite olika brädspel liggandes hemma i någon garderob, det är bara att be dem i samband med din inbjudan att ta fram de spel de har hemma, så kommer ni ha massor att välja mellan! Du kan sedan ha lite billiga tilltugg i form av grönsaksstavar och dipp, eller så kan du be alla ta med sig något mer än bara sina brädspel så blir det en form av knytkalas både sett till spelen och sett till maten! Mycket bättre än så blir det knappast.

Välj spel efter sällskap

Alla spel är ju olika, och sällskapet du ska spela med kommer i stort att avgöra vad ni ska spela för sorts spel. Är de du spelar med allmänbildade och gärna lite specialiserade på något ämne är Trivial Pursuit roligt, är dina vänner snarare något av en flock med vargar som inte drar sig från att listigt få någon annan att blotta sin strupe, ja då är Monopol det självklara valet. Är dina vänner ett gäng skojfriska pellar som tycker om att apa sig så kan Rappakalja vara ett perfekt brädspel, och om ni tycker om att sitta länge och spela kanske Risk eller Diamanten är rätt spel. Oavsett vilket ni väljer så kommer ni säkerligen ha en riktigt rolig kväll utan att bli fattigare för det! Om ingen får slut på Monopolpengarna och börjar chippa in andra pengar så klart…