Det gäller att vara snabb

Många kommer ihåg det pirret som uppstod när rösten i Bingolotto ropade ut numret som precis dragits, N17, Niklas etta sjua. Det gällde då att vara snabb med pennan eller till och med den där punktlistan. Det ser likadant ut i hela världen, en boll rullar ut och visar vilken sifferkombination som kan ge just dig bingo. Först och främst måste man ha siffran på sin bricka och finns den inte så gäller det att vila den skakande pennan.

Att bingo inte skulle ge en viss spänning stämmer inte alls och samtidigt som det är en väldigt avslappnande aktivitet så ger det många människor ett extra pirr. Man måste del hålla sig alert för när numret ropas ut och hitta den direkt på brickan, annars kan man lätt hamna efter i spelets omgång.

Bingo idag

röda paletter på bingobrickaBingo är inte detsamma som det var för några år sedan, det är inte ett spel som spelas av flera tusentals svenskar genom bingolotto längre, det är så mycket mer. Inte heller är det bingohallarna ute i Sverige som är ledande inom bingo, trots deras höga antal besökare med en något högre ålder. Det är ett spel som avnjuts av alla åldrar och alla kön, fast på nätet. Bingo online har gjort det möjligt för flera personer att delta i en ny form av bingo och är inte alls lika sluten som den var tidigare.  Det finns även en hel del nya varianter av bingo som man kanske inte mött på tidigare, exempelvis finns dessa enligt Bingosidan.com:

  • Klassisk bingo är den som vi oftast känner igen, det handlar om en bingobricka som skall prickas eller läggas en palett på. Det gäller att få en rad av nummer markerade, antingen lodrätt, vågrätt eller diagonalt.
  • Mönsterbingo är en amerikansk version och kanske inte lika vanlig i Sverige, spelet formas sig så att det liknar vår klassiska bingo med undantag för hur brickan ser ut, den har exempelvis tomma utrymmen som fungerar som en redan markerad ruta.
  • När man spelar på fler rutor än en som den klassiska bingon så kallas det för variantbingo, detta påminner om Bingolottos upplägg då fler kan vinna och spelet inte är slut när någon ropar Bingo!
  • Det brittiska bingospelet har fler spelomgångar likt varianten med flera spelomgångar på en och samma bricka.