Nya sällskapsspel recenseras

Spel finns i alla former och en utav de mest uppskattade spelformerna är sällskapsspel. Varje år kommer ett gäng nya varianter, några blir hissade och några blir dissade.

2543613-manga-sallskapsspel

Många tycker om att spela spel för att det ger dem chansen att vinna stora pengar. Vi har tidigare skrivit om att en av tjusningarna med att spela spel online är att man vinner mer när man väl vinner. Men spel behöver inte alltid handla om att vinna en massa pengar. Spel kan vara väldigt kul även om det inte är några pengar inblandade. Det finns mängder av olika roliga sällskapsspel som man kan spela med hela familjen, utan att behöva bekymra sig om att man spelat bort alla pengar man har.

Speltest i GP

Varje år kommer en rad nya spel, medan gamla klassiker som Monopol, Trivial Pursuit och Risk fortsätter spelas år in och år ut. I Göteborgs-Posten kan man läsa om ett speltest de gjorde för några veckor sedan. De testade bland annat ett spel som heter Camel cup. Spelet går ut på att satsa på vinnare och förlorare när kameler kliver över varandra i ett lopp i öknen. Spelet fick allra högsta betyg för att det var väldigt roligt, snyggt gjort och hade ett bra tempo. Även barnen tyckte att spelet var roligt, även om det var lite komplicerat.

Ett spel i speltestet som fick underkänt var La boca. Spelet går ut på att stapla klossar på tid med ens spelkamrat, enligt särskilda uppdragskort. Spelarna tyckte att spelet var som en meningslös mix av spelen Jenga och Ubongo – två spel som är betydligt mer underhållande var för sig. Barnen tycke att spelet var både rörigt och svårt samt oerhört tråkigt.

”Måste vi spela klart? frågade barnen. Ja, barn, det måste vi. Sedan slänger vi skiten.”