Olika typer av sällskapsspel

Under julen och även under mellandagarna är det många som är lediga och passar på att umgås lite extra med sin familj, släkt eller sina vänner. Det blir mycket uppesittarkvällar, sällskapsspel, filmer, mat och prat under den här tiden vilket, enligt de allra flesta, är otroligt trevligt. Att sitta framför TVen och titta på film efter film är inte direkt höjden av social aktivitet och det kan därför vara trevligt att istället stänga av TVen och plocka fram ett roligt brädspel på bordet. Några av de vanligaste och mest populära sällskapsspelen är

•    Monopol
•    Trivial Pursuit
•    Alfapet
•    Bessewisser
•    Alias

Det finns nästan oändligt många olika sällskapsspel att välja mellan och varje år kommer det dessutom nya heta konkurrenter på marknaden. Här kan du läsa mer och olika sällskapsspel och vilka betyg de har fått av SvD.

Spel som inte direkt brukar klassas som renodlade sällskapsspel är spel som poker, Roulette eller Blackjack. Enligt oss är den här typen av spel definitivt sällskapsspel. Dock passar dessa spel bättre för vuxna eller unga vuxna än barn och är därför inte ultimat om man har en familj eller släkt som består av många yngre. Oavsett om man vill spela mot sina vänner, ansikte mot ansikte eller om man vill möta främmande motspelare på till exempel en online-roulette över internet så tycker vi definitivt att alla typer av casinospel kan klassas som sällskapsspel. Man möter sina motspelare vid ett riktigt bord eller ett virtuellt bord på en spelsajt, man spelar mot varandra och upplever en gemensam spänning. Det här är ett perfekt sätt att umgås och på samma gång uppleva vardagsspänning och ha chansen att vinna pengar. Så har du och din familj redan tröttnat på de mest traditionella familjespelen är ett bra tips att ge sig in i ett nervkittlande pokerspel eller kanske en omgång online-roulette.