Sommarens bästa brädspel

Varför är det så kul med brädspel och vilka kan koras till att vara det roligaste och mest populära sommaren 2016? Vad för spel är populärt för Hollywood-kändisar som exempelvis Ben Affleck? Var kan man spela brädspel gratis?

falkblick.nuI Enköpings-Posten kan vi läsa om hur man kunde gå till biblioteket och prova en hel massa brädspel i just Enköping under Internationella brädspelsdagen. Det här med brädspel är ju något särskilt, för det får folk att mötas och mötas på ett sätt som de kanske inte hade gjort om det inte vore för just spelandet.

Det som är bra när det finns brädspel på bibliotek, och andra allmänna, offentliga platser, är ju att det är gratis att spela. Annars kostar ofta brädspel en hel del att köpa, det är ju inte något som man köper hur som helst. Och för att kunna hitta just det som man tycker är roligast krävs det att man provar på en massa olika, något som blir svårt och inte minst dyrt, om det inte finns att hitta på allmänna platser som bibliotek. Både för barn och vuxna.

Olika spel tilltalar olika sorts människor

Vissa tycker om rollspelsliknande rollspel som kan hålla på i flera timmar, andra gillar mer själva klassiska brädspel med gubbar att flytta på, diamanter eller land att jaga och erövra. Det är något särskilt med fysiska spel eftersom det är universellt och något som spelats i tusentals år, ett sätt att mötas och umgås på helt enkelt. Något som är riktigt poppis i spelvärlden, när det kommer till brädspel, är bland annat Carcassonne, ett tyskt brädspel. Där handlar det om strategi och man bygger upp landskap med städer, fält, vägar och kloster i ett medeltida land. Och även om det är simpelt så krävs det lite tankeverksamhet, det gör att de flesta kan spela det utan att det för dens skull blir tråkigt. Men vilka är sommarens bästa brädspel? Några på listan kanske kan vara:

  • TIMELINE
  • SAY WHAT?
  • CLUEDO: GRAB AND GO
  • THE HIVE POCKET
  • SET
  • ÄR VI INTE FRAMME SNART
  • ZOMBIE DICE

Ett annat spel, som är nästintill ett brädspel, men ändå inte riktigt, skrev vi om nyligen i ett inlägg. Det är spelet Black jack, som är väldigt populärt att spela det med, inte minsst av kändisar som Ben Affleck.